23 abr 2015, 18:20

Днес научих 

  Poesía
293 0 3

(в памет на моята първа братовчедка)

 

Ти вече си далеч от този свят.
Защо когато огънят гореше?...
Аз вече съм на спомени богат.
Горят очите като свещи...


Поклон пред земния ти път.
Баба с дядо, Там ще те посрещнат,
ще се зарадват, вярвам на смехът,
защото той е твоя вечност.

 

Ти чупеше огромни ледове
и пиеше студеното от тях.
Сега си просто в други светове.
Поиска смелост, без да имаш страх.

 

Ние се заливаме в сълзи
от липсата ти, дето ни понесе..
И славеят забързано мълчи,
ухаещ на тамян и честно цвете.

 

Ще преклоня пред паметта глава

и моите сълзи ще те завият.
Бъдното е вече тишина
когато сме достигнали до края.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Поклон пред паметта... и пред таланта.
  • Честен стих, добър и много силен!
  • "Ще преклоня пред паметта глава
    и моите сълзи ще те завият.
    Бъдното е вече тишина
    когато сме достигнали до края."
    Ще помълча в съпричастност. Лека вечер от мен, Валентине!
Propuestas
: ??:??