Днес сетивата мои сключват мир
във името на името ти свято.
Изписват клетва те надлъж и шир
с любовния си порив пребогато.
Във името на името ти свято
природата рисува с нов живот
и всичко е красиво - с тебе слято -
вода, земя и цвят, и небосвод.
Природата рисува с нов живот
отново пролетта със твоя лик
и чувствам аз вкуса на всеки плод
по- сладко отпреди в чудесен миг.
Отново пролетта със твоя лик
и смее се, и пее - да, безспир.
За влюбеност неповторима - в пик -
днес сетивата мои сключват мир.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados