Годините минават като влак експрес...
Донякъде броиш ги, а другите не щеш,
и не от суета и липса на интерес -
казус невъзможен е старостта да спреш!
Поглеждаш в огледалото и питаш го дали
се забелязват бръчки, сенки под очи?
Умората в краката - толкоз ли личи,
щом сърцето младо е и нийде не боли?!
Сякаш вчера беше-празнувах Рожден Ден!-
Годината отмина и нов ми чука днес...
Тичайки се бутам със младите край мен-
тонус те ми дават и пазят ме от стрес!
Щастлива съм! Старая се, ала признавам-
задъхвам се във битката да не личи,
че друговремец съм! Тепърва научавам
бол нови правила и думи!Смешно е нали?
Как ли сме живели до сега без дронове,
брекзит пие ли се или яде?И как на ум
да познаем джендъра - и с какви е корени?
Дитирамб не ползвай,даже и на сън...
А може ли на български без чуждото "о,кей"?
Добре, че има "Гугъл", та винаги разплита
казуси на всички като мен от А до Я!
Но ако споря с някой, все ще ме попита:
"От минал век, не знаеш ли, е тая "новина"!"
Живяхме в друго време. Израснахме със филми,
е,само руски, но пък романтични! А сега...
Турските такива са и донякъде ги бива,
но много други - екшъни с убийства и борба!
Благодарна на съдбата съм - не малко поживях!
Не беше без проблеми, но не и здравословни!
Достатъчно и от света оттук-оттам видях!
На всички ви желая удоволствия подобни!!
На тоя ден желая, а и всичките останали -
за моето и ваше здраве пийте по едно!
Така ще знам, че още не сте ме забравили!
А някога и на живо, ще дръпнем танц, хоро!!
Не питайте за възраст - годините са мои!
На всички пожелавам - бъдете като мен!
На старите показвайте, че сте много свои,
със младите се веселете, пейте всеки ден!...
10.02.2019
© Ирина Филипова Todos los derechos reservados
Не брой годините, прегръщай щастието и усмивка да краси духа ти! 🌹🌹🌹