Жив е! Дори не е умирал
днешният Андрешко!
Нахъсан и по-еволюирал
сред племето човешко.
С джип каруцата е заменил,
ямурлукът – с маркови дрехи.
Род и морал с лекота подменил
в името на своите успехи.
Поизтупал блатната кал,
на Станоя бедите забравил...
Какво ли, какво ли не би дал
имотен стопанин да стане?
На първо място в неговия списък
е... подялбата на бащиния дом;
Разбира се, за него е орисан...
(български познат синдром).
И в службата не си поплюва,
скатава се, нали е тарикат!
С човека на деня общува –
залог за дните, които предстоят.
А после вдига летва още по-високо,
за политик е почти узрял,
с готовност ще преборва злото
Политикът наш! И то успял!
Бедният, защо да не мечтае
и за друга благодат?
След изборите как ще стане
излъскан евродепутат?...
Ех, ако можеше отнякъде Елин Пелин
да види бедния си свой герой...
Пораснал, вече властелин
на ново време и... в объркан строй!
© Даниела Виткова Todos los derechos reservados