... или Въпроси към заклеймената
~
До кого се събуди днеска, малката?
Под чие легло ти бяха обувките?
До чий блок закара те свалката?
"Аз не съм такава"... Кой ти чу преструвките?
И какво криеш във погледа тъмен?
Кого приветстват ръцете ти скрито?
Обичаш ли? Познаваш ли блясъка лунен?
И било ли е сърцето ти разбито?
И колко пъти? А сега дали е цяло?
И дали все още го има?
На колко мъжки сълзи си се смяла
и дали си взела ума на мнозина?
А довечера до кого ще заспиш?
И дали ще запомниш къщата?
След всяко сърце, което раниш,
оставаш ли някога същата?
© Мария Todos los derechos reservados
Притихнала, просто чака... да съмне.