Добре, че ви има вас мъжете,
да ми наранявате сърцето,
че да има за кого да пиша.
Иначе никаква поетеса не съм,
стихове най-добре редя само за любов.
Най-поетична ставам, когато съм с превръзки по сърцето,
че да има да капе мастило от кръв по хартията,
иначе никаква поетеса не съм.
Никой поет не се е родил поет,
защото живота му предлага само радости.
Аз си обичам нерадостите,
че да ме вдъхновяват,
иначе никаква поетеса не съм.
© Iliyana Nikolova Todos los derechos reservados