Бабо Зимо,
добре дошла!
Малко закъсня.
На Йордановден кандиса,
гайда щом запя
и българи се бориха за кръста.
Под тънката ризка бият смели сърца.
Хубава поличба!
Нали ги видя?
Още пият горчилка,
реката цялата в мътилка.
С ледена кора, пукаща от мъжки хора.
Придошла, а после си отишла!
Няма следа.
Мъртви риби не дишат!
© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados