На снимката ти гледам те в очите,
с усмивка вечер ти желая лека нощ,
а сутрин ставам с радост в гърдите:
"Добро утро, Вени," -
изричам го изпълнен с мощ.
Макар не всичко да е светло, ясно,
за мен си светъл лъч в тъмнина.
Нощта се сменя, ден приижда -
пристъпваш ти като зора.
И пак е ден, зареждащ ме с надежда,
но този ден не е обикновен.
Изпълваш ме с радост, обич нежна,
не мога да те видя, но си вътре в мен.
На тебе аз дължа неимоверно много,
за сладките минути с теб,
за любовта, която в мен разпали,
за щастието да се чувствам пак човек.
Прекрасно е да си обичан, да чувстваш,
че за някой си значим.
С любимия да бъдеш атомна частица
в един съюз свещен, неразрушим.
Аз знам ти може би преследваш много цели,
но знай до тебе аз ще бдя.
В трудност ще съм ти опора,
А в радост ще се веселя.
© Марин Донев Todos los derechos reservados