Добро утро, лято.
Рано днес се съмна.
Ухаеш на липи
и капчици дъждовни.
Лято пеперудено,
с концерти на щурци.
С ниви чисто злато,
с копринено небе.
Здравей, прекрасно лято!
Ухаеш на мечти,
за слънце и за плажове,
за далечни пъгешествия
Лято с вкус на диня,
мед и сладолед,
С билки лековити
омайващи душата.
Спри се, мое лято,
и дълго остани!
© Румяна Маринова Todos los derechos reservados