Мой учител по народни танци беше
и като пазител той над нас стоеше.
Винаги усмихнат и радостен беше.
Как искаше любовта си да отдаде и свойте
познания да ни предаде.
Иван Одажийски се нарича и във вярност
се обрича, всеки един от нас той да обича.
Мил и възпитан към всяко същество,
той се приобщава към всяко общество.
Живота си готов е да даде,
но народната си вярност не ще я предаде.
Вскеки го обича, всеки го почита,
добър човек ще си остане.
И с доброто си няма да престане.
Винаги ще ни научи, винаги ще ни обучи,
на добро всеки ще научи,
а духът му силен няма кой да пречупи.
Своя състав няма да остави, напротив,
в сърцата на всеки един доброто ще добави.
© Никалас Борисов Todos los derechos reservados