Къде изчезна добротата у хората?
Човек може цял живот да се чуди...
Суровият живот? Душата? Умората?
Коя е причината? Кой и защо я прокуди?
Може би света в който живеем
е причината за нашата злочеста съдба.
Алчни сме. Напразно сили пилеем,
и живеем живота във вечна борба.
Добротата се е превърнала във бреме.
Постоянно работим и харчим пари.
Отчуждени сме. Все нямаме време.
Все бързаме, а не знаем закъде дори...
© Татяна Todos los derechos reservados
Явно Ирина Колева има право. Вие наистина ли мислите, че всички са материалисти, които нямат никаква духовност? За какви ваканции в чужбина, снимки и удобства ми говорите, и как може да съдите човек без да го познавате? Нали за това е поезията и литературата изобщо - за да изразиш мнение, да покажеш своята гледна точка. Да отстояваш своята позиция.