Когато не мразиш, когато обичаш,
душата ликува, сърцето трепти.
Макар и в доброто до край да се вричаш,
ще бъде борба и дори ще боли.
Защото да мразиш е лесно, и много
от хората стават подвластни, уви!
Но знай, че това е зловеща отрова,
разяждаща тяло, душа и мечти!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados