***
"Кажи, ще легна до тебе
в рохкавата пръст.
Кажи, ще тръгна със тебе,
за да вдигнем твоя кръст."
Дойдох, с душа от смъртно бяло,
с до празно ледени очи,
разстлана в пепелно начало,
във теб се спрях - да не боли.
Дойдох, стопена до без тяло.
Начупена до кръв. Едва
полегнах върху теб - отляво,
да вдишам жива топлина.
И в този миг бе оживяло
строшеното от жлъч сърце.
Дойдох - да бъда твое цяло!
Дойдох така... и ти ме взе!
© Арлина Todos los derechos reservados