В навечерието на жаркото лято
и луната задкулисно се смее,
а небето е ангажирано и когато
топлината нощем тихо тлее.
Изчезна планинският леден дъх
и допира топлият морски звук,
сега и чувствата са на самия връх,
а любовният път вече не е сух.
В навечерието на нашето лято
една целувка какво ти коства
и между птиците, в своето ято –
да усетим слънчево докосване.
© Никица Христов Todos los derechos reservados