Докосни ме, Море –
нищо, че идва зима...
Прегърни ме, Море –
песъчинка от теб съм...
Прегърни ме!
Понеси ме, Море –
Към брегове нови, омайни...
И шепти ми, Море...
Твои приказни тайни.
И шепти ми...
Не спирай, Море!
Нищо, че малко треперя...
От студа е това...
Ще се стопля...
Щом Любовта си намеря...
И тогава, Море...
И тогава от теб ще си ида...
От песъчинка ще стана аз
Перличка в някоя мида...
© Ирен Todos los derechos reservados