01.07.2019
Докторе,кажи...
Един младеж незнайно за околните от какво
бил само със едно око,а другото-протеза...
Веднъж... пак също от незнайно естество
се появил на деликатно място пък сърбежа...
На доктор отишъл- сърбежът бил безкраен
и той му казал:"Покажи местОто..."
Ще-не ще си гащите свалИл, от срам отчаян,
но нали ще трябва да се види злото!...
С очила и силна лупа спец-а бил въоръжен.
Доближил,погледнал и уплашено се дръпнал...
Погледнал пак,отметнал взор,лик прибледнел...
Младежът пък очаквал"присъдата"изтръпнал....
"Кажете, моля докторе,от какво съм болен
и дали от същото умира се и кога?",
а той,след чаша алкохол и глас притворен
му отговорил:"Мре се,бе,но не съвсем сега...
а все някога..."Добре,кажете за сърбежа..."
попитал пак младежа-"кога ще мине?"..
"Ще ти кажа,но първо трябва да отбележа,
че лекар като бях бая години
толкова дупЕта,много болни съм прегледал,
но при такова не си спомням да съм бил!-
ококорено и с намигане към мен да гледа!...
Не разбра ли драги,че окото си изпил!!...*
Ето от какво ти идва и сърбежа"!!!
*защото вечер го слагал
в чаша с вода ....
© Ирина Филипова Todos los derechos reservados