Какво е дом?
Не само стаи ни вещи, нито пък неща,
не само мястото, където ти се прибираш вечерта.
Леглото, масата и скрина,
мълчанието на нощта.
Детето, палето, любимата
очакването на деня.
Нито кавгите, нито писъка,
нито сдобряването след това.
Там мислите, желанията, дните ти
се открояват в утринта.
© Анелия Станева Todos los derechos reservados
Мястото, където нищото
е топло одеало, благ мехлем...
Прибираш се на сигурно
и сбираш сили за новия ден...
Твоето убежише и свят олтар...
Мястото за срещи
с най-верният другар...
Скривалището на душата ти...
И пристанът на краката ти,
уморени от вълни и брегове...
Мястото, което вечно те зове!