Домакинска проза
На нашата съседка Роза
животът е същинска проза.
Всеки ден едно и също върши,
сготви нещо, а то бързо свърши.
И пак готви, готви и умува
за готвене какво да пазарува.
Всичко много скъпо на пазара.
Как ли с пенсийката ще изкара?
Готви, мие, чисти, пере, глади,
но краката вече не са млади.
Уморена охка, пъшка Роза:
- Ох! Ох! Пуста домакинска проза!
© Мария Събева Todos los derechos reservados