7 sept 2011, 15:21

Дошли сме на Земята с мисия 

  Poesía » Filosófica
619 0 2




Дошли сме на Земята с мисия

 

Дошли сме на Земята с мисия -

Всемирът ни е благословил

да бъдем хора - най-различни,

но всички много силно да обичаме.

Ето - музикант вълшебен брилянтна

музика твори и пее...

Друг - в Еверест е вперил поглед със надежда -

суровото величие нагоре все го тегли, тегли...

Във кадифена нощ стихът се ражда

от бликнала емоция и... жажда...

Някъде пък - философ във размисъл потъва

и утрото кога се е събудило - не чува...

Но... колко много горест има под небето -

и болка, пареща душата, и сърцето...

Кой би могъл, със мах на пръчица магична,

да ни усмихне с доброта, с любов на мига?

Въпросът, мисля, е излишен.

А отговорът - в делника човешки диша.

Диша...




 

 

© Хрис Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??