ДОСТАТЪЧНО
Достатъчно ли взе?
Или ти трябва още?
Дерзай, до капка всичко пресуши!
Докато не остане и прашинка,
до края вземай, всичко ми вземи!
Достатъчно ли взе?
Остана ли ми нещо?
Граби, ограбвай , всичко събери !
Докато остане гола сянка,
едно сърце, само ми остави!
Достатъчно ли взе?
Не прекалявай!
Какво ще правиш толкоз грехове?
Наредени от обичане и вяра...
Достатъчно си взел!
Нали видя - боли ме!
Очите тихо затвори...
.. и вземи ми.. Всичко!
Аз всичко ще ти дам!
... и още даже...
До последната прашинка ще се събера!
В ръцете ти безмислено се раждам,
и безмислено умирам всеки път.
Достатъчно ли взе?
Боли ли вече?
Върви!
Сърцето ми горчи!
И моето умиращо "Обичам те",
ще те прегърне вечер да заспиш...
Диана Димитрова
© Диана Димитрова Todos los derechos reservados