Доверие
На А.
Склонен върху рамото ми -
в лицето ти светлее… сън,
устните издишват мека усмивка.
Очарован, като малко момче,
ти бягаш след мечтата, да я уловиш!
Потръпваш и я наблюдаваш отвътре.
Тичаш в някакъв весел лабиринт
след Изящната пеперуда,
озарен… от пърхаща милувка,
с радостта на дете!
Изведнъж се обръщаш и вместо нея
ръцете ти докосват доверчиво
нещо в мен!
Това е душата ми,
която те гледа смаяна
през очите на нежността!
А върху дланите
се посипва толкова обич, че
везната отмерва чрез тях
времето на съня ти,
в който мигът се превръща
в щастлива безкрайност.
Лека нощ, момчето ми…
© Лилия Ресенска Todos los derechos reservados