1 jun 2024, 8:16

ДПС сагата (един епизод) 

  Poesía
149 0 0

То видя се на ДПС хала –

на две разцепи се право по вертикала

(где го чукат, где се пука!)

 

Едвам, от стан на стан,

се мести Местан –

ту там, ту тука,

че му секна сулука,

откакто Доган върло

му се нахвърли, развали му рахата,

него изхвърли, хептен

обърка електората.

(ега си похвата!)

 

Ошашавен, Лютвито

ходи сякаш побъркан

и като пребит,

без загадката да разреши:

аджеба с какво съгреши,

къде сбърка?

 

Заприлича на сомнамбул,

нийде хич не го свърта,

към Анкара и Истанбул

скришом все се озърта.

 

Ала в мозъка му размътен,

внезапно озарение блесна.

И прогърмя като тътен

избавление лесно.

 

През обръчи от критици

провря се и без да се вайка,

тръгна храбро на хайка

за съмишленици...

 

...И с жест тържествен вдигна тост.

И залата отвърна с „Ура-а!“,

в чест на партия – халтура,

с абревиатура проста –

                                      „ДОСТ“

 

И тъй спаси си лидерския пост.

© Вълчо Шукерски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??