Драскотинки от къпинки
Детски спомен литна като бяла птица,
под стряхата на минали лета гнездила,
раздуха залежалости и кръг описа,
отчопли звънка глъч още немутирала.
Крачетата на гоненицата праха изтупват
от дремещите по обяд горещи тротоари.
Хвърчила усмихнати се дърпат и напускат
юмручетата стиснати на моите другари.
Разчертало дама с парче от керемидка,
лятото подскача с трънче във крачето.
На гръбчето му сплетена е в крехка плитка
срамежливата целувка на момчето.
Жуми смехът с едно око зад стара къща,
отчетливо брои игрите ни - над сто...
Притихнал е кварталът... Сега не е същият...
И птицата прибира се във своето гнездо.
събота, 14 Юли 2012 kampanula
Вдъхновено от колажа на comeon / Септември "Приятелки"
© Татяна Todos los derechos reservados