ДРУГ ПРОЧИТ НА РАЗДЯЛАТА
Щастлив ли си с това, което взе?
Реванш при чувствата не съществува.
Снегът прегръща босите нозе –
и няма да боли да се сбогувам.
Познава кожата ми твоя дъх,
от който и росата се наежва.
Но сякаш в самотата, взела връх,
ранима е дори самата нежност.
Дали да диря в себе си вина,
че някога завих в погрешен ъгъл?
Един от нас си тръгва изигран.
А другият твърди, че е излъган.
© Валентина Йотова Todos los derechos reservados