Кака Костадина
захвърли мотиката
из пустата градина.
Гражданка ще става -
писнаха и селските неволи,
болките и в кръста зачестиха,
а от слънцето на къра
бръчки и се появиха.
Друго си е във града -
мода е кафето!
И се скара със мъжлето -
цял ден бъхти на полето,
а тя у дома все сама.
Тръшна му вратата,
"потурите" си преобу -
дупето си в кожен панталон тури,
блузката ù е над пъпа,
бузки си направи с червилата,
понакъдри си косата.
Друга стана кака Костадина,
че на спирката застана -
само за минута, две
изпищяха спирачки
до нейните нозе.
Джентълмен попита:
- Госпожо, за къде сте?
Тя не сваля очилата
да не бъде разпозната.
Глътнала си е корема
за мъжета заблудени.
Намърда се отпред в колата,
преплете си краката,
запретната е до лактете,
запали Виктори скай,
но стигна ли в града
още не се знай.
Джентълмен ли беше
този, дето ù предложи,
ха, познай?!
© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados