Тя тайно се промъква в наш'та връзка,
нафукана, наконтена и дръзка.
Mечтаеща за коренни промени,
щом гледа те със мисли разпилени.
Тя тихичко проклина брака наш
и иска громко да го разруши.
И няма нито войн, нито пък страж,
когото подло тя не удуши.
Тя тайно се промъква във ума ми
и предизвиква в него страшни драми.
Тя няма съвест, нито угризения,
не я засяга ни морал, ни мнения.
Кажи ми как от нас да я отблъснa
таз блудница, със устни начервени?
Макар да е пропаднала и мръсна,
тя все пак си е част от мене.
© Таня Гулериа Todos los derechos reservados