12 feb 2011, 20:37

Другата жена 

  Poesía » De amor
1925 0 5

Аз знам, любими - че не съм единствена...

че преди мене други ласки са те карали да се усмихваш...

че не за първи път се стапяш в страст убийствена

и вглеждайки се в женски нежен поглед, стихваш...

 

А вероятно нейните целувки са били по-шеметни,

по-дълги са били косите ù от моите...

И нощите, и дните ви са сигурно по-паметни,

а нейните очи са по-бездънни от пороите...

 

И близо е до тебе, не броите километри...

Пред вашата любов едва ли има пречки някакви...

И без значение дали е вторник, или петък е -

безбройни, неслучайни срещи чакат ви!

 

Но може би и моят поглед дал ти е утеха,

когато си се вглеждал във очите ми с въздишка...

Когато вечер си събличал всяка моя дреха,

поне една целувка трябва да е била истинска!

 

И пътите, в които си заспивал във ръцете ми,

а аз съм галила челото ти до сетни сили...

Аз вярвам, че си отделил парченце от сърцето си

за другата жена, която неведнъж нарече "Мила"!

 

 

© Симона Гълъбова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??