А днес аз безмълвна стоя.
Около мен вали тишина.
С въпроси е пълен света -
колеги, домашни, деца!
Дори пред себе си не мълвя.
Битка за насъщния - това е деня -
обувките стягам, километри вървя -
касети, тефтери - пълна торба...
Усмивка си слагам и очила,
така по-добре ми изглежда света...
Всичко е една лъжа -
те искат да не разбера,
аз искам себе си да съхраня!
© Мариета Йорданова Todos los derechos reservados