Не ме чакай там, в другия свят.
Мил, галантен и престорен.
Принц не си. Нито принцеса съм аз.
Нито всичко е цветя и еднорози.
Здраво стъпили сме на земята.
И за приказка отдавна не мечтаем.
Приказките май са само за децата.
Аз не искам в облаците да витая.
Предпочитам рози с тръни,
черен път и камъни по него.
Дворец едва ли ще ми се присъни...
Не съм от хората със алтер его.
Не ще потърся в тебе нещо,
което знам, че имат всички те.
Еднаквото е толкова зловещо.
Аз не търся съвършените.
Различен. Истински. Несъвършен.
Отначало още ми се стори.
За тях не знам. Но пък за мен
си в пъти по-добър...
от всичките измислени герои.
***
Не смей да ме чакаш в другия свят.
Мил, галантен и престорен.
Бъди си такъв. Ще бъда и аз.
Без никакви цветя и еднорози.
© Слънчице Todos los derechos reservados