Ще затворя в бутилка всички зли духчета,
дето все ме смущават насън.
Ще ги пусна, тогава, когато реша.
Ще я скрия на тъмно в мазето.
В прашен ъгъл, със паяци страшни.
Да ги питам тогава дали ще крещят?!
Ще нахлуват ли бясно в съня ми?
Ще се ровят ли в спомени прашни?
Хайде, моля, дошло им е времето.
Да ги видя как ще се чувстват на тясно!
А пък аз ще сънувам слънца и усмивки.
И едва, когато аз си реша,
ще ги пусна – твоя сън да смущават.
Нали си ги искаше? Задръж си ги, моля!
Аз ли? Доволна след туй ще заспя...
© Нели Todos los derechos reservados