Думи за лека нощ
.
Прегръщаш ме. На думи, със сърцето!
Не те видях и няма да те видя.
Че мястото до теб било заето,
а да си с мен - все скришом - е обида!
Но идвай. Като звук и свeтлина!
От стаята далеч прогонваш здрача.
Небивал мой. Ни спомен, ни мечта.
Така ще е. Но няма да заплача.
© Цонка Петрова Todos los derechos reservados