11 ago 2010, 20:30

Думите 

  Poesía » Otra
407 0 1

         

        

         

        

Думите


“за любовта
най малко
трябват двама
и питам се
ей тези думи
ако никой
не прочете
какво са”
Николай Нанков, “НИЩО”


Може би са… семенце,
заспало
в ледената ласка на нощта
или... лъч от слънце,
засияло
в тишината топла на деня...

Може би… понякога
очакват
точната секунда да звънят
или… да стопят мига
на клада
и да го превърнат във мъгла…

Може би… стени рушат
безшумно,
щом са вплели в себе си любов
или… мòстове назад,
безумно,
в прах превръщат и път търсят нов…

Живи са… изречени -
нечути
се превръщат сякаш в метеор -
жар след сблъсък в огнен миг
или пък
падаща звезда пред нечий взор…

         

           


 

© Ваня Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??