когато голямото сърце ми плаче
плачат и листата на дърветата
когато на душата ми е тежко
няма я глъчта на дечицата
в градинката
когато нощем плача
Исуса тихо слиза от плаката
на стената
нежно ме целува по челото
когато страдам тъщата
пртеснено се върти в леглото
когато нощем ми е тъжно
и не мога до късно да заспя
дори врабченцата
на сутринта ми пазят тишина.
© Христо Манчев Todos los derechos reservados