Душа
Бавни стъпки в гробна тишина,
лек полъх обвит от самота.
Ридание едно изтръгнато от душата,
умира бавно тя в прахта и в тишината.
Сянка злокобна,
летяща в тишината,
прикри се бавно в мрака
и зачака пустотата.
Една сълза побегна по лицето бяло
и една мечта умря в сърцето запустяло.
Една молитва, все още нечута,
с една надежда, изпарила се в тъмнината,
с една надежда, умряла в самотата.
Между единия и другия свят затворена бе тя
със тази сянка и злокобната тишина.
Последва поглед, после два -
преплетоха се в танца на смъртта.
Удар един с тактика една
и тя бе повалена долу в прахта.
Алена кръв потече от нейната уста
и капка по капка примеси се с прахта.
~~*~~
© Катерина Лулф Todos los derechos reservados