Уморих се от празни обещания.
Уморих се от пътища прашни.
Уморих се от толкоз страдания.
От любови красиви и грешни.
Уморих се от чужди съвети.
Уморих се от търсена слава.
Уморих се от толкова ценности,
потъмнели като старо сребро.
За душата си пристан аз търся -
на малка скала - цвете поникнало,
сред цветно-зелена морава
и бистро изворче, бликнало.
© Румяна Маринова Todos los derechos reservados