Душата ми не е учебник, мила ,
За да научиш ти за мене всичко...
Да ме прелистиш, да добиеш сила
и знания – и стигнеш до отличен!
А после да си вземеш друг учебник.
От него пак да черпиш и нататък
да вземаш туй, което е потребно,
за да напредваш във живота кратък...
Душата ми не е учебник, мила.
Отличници за жалост не излъчва.
Да я разтвориш - ще ти трябва сила
и там, за жалост, се достига мъчно...
Ако успееш все пак да надникнеш
сред редовете, може и да няма
от теб и спомен... и така ще свикнеш,
че нова е учебната програма...
© Георги Ванчев Todos los derechos reservados