Душевно кокиче
В душата ми никне прекрасно кокиче,
пробило кората на земната жалост.
Със вихъра буен на младо момиче
поднася ми спомен от моята младост.
Предвестник безспорен на идваща пролет,
то носи ни вяра и обич и радост.
Подготвя грижливо за новия полет
дори и мечтите на нашата старост.
© Христо Запрянов Todos los derechos reservados
Поливай го редовно!