Скачени над главите им, рогата
стърчаха като клони на върба,
отпиваха водата морно на брега
и се отъркваха в кората на дърветата.
Преплетоха роги едни във други
и поеха в пътя през гората,
там.. в зелено-мъхестата тъмнина –
два елена пиеха вода.
© Илияна Димова Todos los derechos reservados