Нищо, че не си до мен,
важното е, че те има.
Мисълта за теб ме буди всеки ден
и всяка вечер ме приспива.
Нищо, че не мога с устни
на твоите устни нектара да пия,
топлият поглед не мога да вкуся,
неоткритото в теб да открия.
Нищо, че други коси те приспиват,
нищо, че други ръце те прегръщат,
нищо, че в други очи ти откриваш
съвършенството на своята същност.
Ти ме долавяш, както аз тебе -
силует в съня ти, в зрителна измама...
С теб света голям е по-вълшебен...
Нищо, че във моя свят те няма...
© Марияна Георгиева Todos los derechos reservados