Два свята 5
Богатите не чакат на опашки -
те са само за тълпите,
богатите живеят богаташки,
със парите на тълпите!
Богатите не чакат за заплати -
тва проблем е на тълпите,
богатите продават автомати -
да помогнат на тълпите!
Богатите не вярват в идеали -
тва е нужда на тълпите,
богатите създават идеали
и продават на тълпите!
Богатите ще бъдат си богати,
докато има ги тълпите -
за опашки, идеали и заплати,
все ще вземат им парите!
22. 04. 2009 г.
Прага
© Станимир Тахов Todos los derechos reservados
У тях са парите,
у тях е властта
и искат ни всите
наравно с пръстта.
Властта е пари,
парите са власт,
властта се дели,
но не между нас.