ДВАМА СЛЕД ПРОЛЕТТА
Пролетта настани се изцяло,
но е хладен априлският ден.
Хвърлям още едно одеало,
за да топли и тебе, и мен.
Чак през лятото, както изглежда,
щом пораснат горещите дни,
съществува известна надежда
за разходки в квартала, нали?
Есента ще постели килими
в меки багри. Ще милва света
и ще пита дали сме открили
онзи огън красив – любовта.
А през зимата – сняг във косите
ще прикрием в забрадка, в каскет...
Ще броим и объркваме дните,
но ще гледаме двама напред!
© Росен Гъдев Todos los derechos reservados
"Ще броим и объркваме дните..."