Тя е русичка, спретната с фибички в косите.
Тя е мургава, невчесана и изцапана до ушите.
Мама и тати и купиха карта
за всички въртележки в парка.
Майка и предаде на вторични картони-
за нея въртележка, за батко и бонбони.
На люлки много тя вече се е качвала
и още кой знае колко там някъде очакват я,
но сега за първи път без мама
качва се на въртележка тъй голяма.
Качва се на въртележка тъй голяма
за първи път и много вероятно няма
на люлка повече да се качи-
ще и се радва само в своите мечти.
Прегърнати мама и татко я наблюдават
съвети да внимава и дават
Майка и носи торби в двете си ръце,
до нея брат и настървено бонбони гризе.
Люлката се завърта бавно и ги издига над земята-
две малки същества- от два различни свята.
Завърта ги горе над рокли хубави и скъсани обувки
Над дадени или недадени милувки
И двете много се вълнуват
И двете малко се страхуват
Очите им еднакво заблестяват,
усмивки личицата им огряват.
И двете доволни мятат крачка,
и двете стискат веригите здраво с ръка.
И двете щастливи с вятъра се въртят,
и с всяко завъртане за майките си следят.
Върти ги въртележката –за тях чудесен е света!
Две дечица малки- така еднакви в радостта.
© Ани Todos los derechos reservados