Аз като всички имам две души!
Едната е огромна – чисто злато.
А другата – дребнава и руши
понякога със сила непозната...
Аз имам две души – една в резерва!
И като всички – ползвам я без свян.
Тя прагматично ползите измерва
и после следва пътя си избран...
А другата – все пак от чисто злато -
дълбоко във трезорите стои...
Пречиста, недокосната и свята...
Далече от крадците на души!
Аз като всички имам две души...
Не съм светец. Но златната душа,
която във гърдите ми лежи,
не позволява често да греша...
А някога, когато горе вземат
душите ми – политнали без мен,
ще се помоля – нека ги приемат
каквито са били до този ден...
26.10.2011
© Георги Ванчев Todos los derechos reservados
особено ми харесва финала!
честно е да обичаме и двете си души.