Две жени се бият здраво -
Злата Зима с Пролетта,
кой ли да ги съди право
ще да има на света?!
Родна майка щерка гони,
че с ума си не била,
че разголвала е клони
пред Южняка чужденец,
ала
той я любил тъй измамно,
че заченала едва
и, наситил се безсрамно,
жаждал други тържества!
И сега тя - Злата Зима,
баба станала без ред,
дъщеря ли да съвзима,
или да повива цвет?!
Пръстите ù изгорили
първородния цветец,
затова се двете сбили
над помръзнал младенец.
© Даниела Тодорова Todos los derechos reservados