Две пожълтели листа
Отнесени от вятъра листа,
на трева зелена…
От есента пожълтели,
с горест стаена…
Събрани случайно
две на земята…
Вятър решил им
така съдбата…
Голямо и малко…
две жълти листа.
А тревата зелена…
както в младостта.
Животът на залез,
години броени...
Но душите млади,
още не сломени...
© Лилия Нейкова Todos los derechos reservados