Имам си мъж за самотност и болка,
той не успява със мен да се радва.
Толкова много, че питам се колко
трябва сухар да си? И дали трябва?
Имам си мъж за минути на щастие,
него държа настрани от тъгата.
Сбирам смеха му - и влюбен, и ласкав,
и по врабчетата обич му пращам.
Те са различни - добре, че ги има!
Отговор дават на много въпроси.
С тях аз не се изживявам на прима,
наниз от перли на шия не нося.
Волно приемам да бъдат до мене,
първият взима от болките мои,
с втория късам от дни споделени.
Как да не пия от извора двоен?
© Елия Todos los derechos reservados