16 dic 2011, 10:39

Дворец от сладолед 

  Poesía » Para niños
1620 0 1

Вали навън снежец,

а в приказна страна
строят дворец.
Дворец от сладолед,
с шоколад и карамелена глазура,
лешници и от на баба конфитюра.
Вратата е от вафла „Мура“.
А прозорците - от сладка гарнитура.
Димът със захарен памук
изпълва небосвода син,
вместо с дим.
А от шоколадови бискивити
пъчи се комин.
Деца отвсякъде в страната
се събират от двореца да обират.
Да поближат сладко от малини
и да хапнат сладолед 
от чернички къпини.
На децата любимият дворец
обаче намира се далеч.
В Лапландия строен,
от Дядо Коледа и 
малките джуджета разделен.
Подаръци да правят,
на децата в сърцата
следички сладки да оставят.
И в Коледната нощ
радост да доставят.
Всички с нетърпение ги чакат
и около елхата скачат.
А Дядо Мраз тайничко минава 
и подаръци и сладолед оставя.

От тая чудничка страна със 

сладострастни чудеса!

© Деница Гогова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??