Дядо рибката попита:
- Рибке златна, дяволита,
я, кажи ми, мило чедо,
как да турим с тебе редо?
Как да няма тарикати,
пък и пладнешки пирати,
на които в занесия
тъпчем личната кесия?
Как да турим в ред и тия,
дето все за проклетия
търсят да намерят слънцето
на медеца ни от дънцето?
Рибката с опашка плесна.
- Не е, дядо, твойта лесна.
Трябва лек да се прилага -
лек със дрянова тояга.
© Харита Колева Todos los derechos reservados