Ей я Новата година!
Пухкав сняг е навалял.
А по снежната пъртина
иде чуден старец бял.
Вън шейничката с елени
е до пътната врата.
И прозвънват уморени
рой звънчета из нощта.
А чувалът, пълен ужким,
лек му е като перце.
Че дечицата послушни
ще зарадва от сърце.
Утре, като се събудят,
пред подаръка безкрай,
как ще има да се чудят...
Дядо Коледа, сполай!
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados