Веят вихри из полята,
бели облаци се вдигат.
От далече със шейната
Дядо Коледа пристига!
Чуй ги – медните звънчета
все по-силно звънкат, звънкат.
Хей, момичета, момчета,
бързо тичайте навънка!
Да посрещнете Старика,
вече, хей, дошло е време!
Нека песен да заблика!
Хайде, кой ще я поеме?
Щом препълнен е чувала,
нека волна глъч се вдига!
Придружен от снежна хала,
Дядо Коледа пристига!
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados
радвам се, че прочетох...
неповторим си, приятелю..
най-сърдечно..